Staňte se našimi fanoušky na:

Avokádo plněné a s houbami

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

PLNĚNÉ AVOKÁDO 1 malá salátová okurka, 4 rajčata, svazek pažitky, 3 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 150g krabího masa nebo krabích tyčinek, 2 zralá avokáda Okurku podélně rozkrojte a nakrájejte na kostičky, rajčata spařte horkou vodou, pak zchlaďte a oloupejte, rozřízněte je a odstraňte semínka. Dužinu nakrájejte nadrobno. Část pažitky si dejte stranou na ozdobu, zbytek nasekejte. Z oleje a 2 lžic citronové šťávy vymíchejte hladký dresink, osolte a opepřete. Zeleninu promíchejte s krabím masem, pažitkou a citronovým dresinkem. Avokáda podélně rozkrojte, vyndejte pecky a naplňte salátem, ozdobte pažitkou. SALÁT S HOUBAMI 40g piniových jader, 250g žampionů, 5 lžic oleje, sůl, pepř, 2 zralá avokáda, 2 lžíce citronové šťávy, 3 srdíčka hlávkového salátu, 3 lžíce bílého balsamico octa Piniová jádra nasucho opražte na pánvi, přesypte na talíř a nechte vychladnout. Žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky, restujte je na oleji asi 4 minuty, podle chuti osolte a opepřete. Avokáda podélně rozpůlte, vyndejte pecku a dužinu nakrájejte na měsíčky, rozdělte je na talíře pokapejte citronovou šťávou. Pak přidejte houby a salát, posypejte piniovými jádry. Ze zbytku oleje, octa, soli a pepře vymíchejte hladkou emulzi a nakapejte ji na každou porci.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!