Předek králíka dáme povařit na polévku s kořenovou zeleninou a česnekem. Do hotové polévky uděláme nočky z krupice a vajíčka. Ze zadní části králíka se udělá omáčka. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, na to dáme porce králíka, osolíme, opepříme a posypme tymiánem. Krátce podusíme, přidáme 2 bobkové listy, nové koření a zalijeme vodou. Zvlášť na pánvičce uděláme zásmažku ze sádla a mouky (nesmí být tmavá), do ní utřeme králičí játra, trošku přesmažíme, zalijeme studenou vodou a vlijeme do omáčky ze které jsme vyndali uvařeného králíka. Potom ještě uděláme zátřepku z mléka a smetany a trochou mouky omáčku zahustíme, dochutíme. Udušeného králíka posolíme a namáčíme v těstíčku (vejce rozšleháme s mlékem a zahustíme hladkou moukou, osolíme, případně jinak dochutíme) - těsto musí být husté, aby neteklo. Králičí kusy v těstíčku smažíme a jako příloha se hodí kynutý knedlík.