Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččin ovocný moučník

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(2 hlasy)
Ohodnotit recept
32× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, pak postupně přidáváme mléko, vejce a olej. Řádně promícháme, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a hustě posypeme ovocem - červený a černý rybíz, jahody, maliny, meruňky nebo broskve, angrešt apod. Mražené ovoce jenom propláchneme v sítku vodou a hned klademe na těsto. Čerstvé ovoce řádně očistíme a případně nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít i kompotované, ale scezené bez nálevu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, až začnou okraje růžovět, ale raději ještě zkusíme v prostřed, zda se těsto nelepí. Hotový moučník stačí jen jemně pocukrovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |8. února 2014
Hned bych si dala, 1+ Odpovědět
Lucie 9 |27. ledna 2014
všechny koláče s ovocem miluju Odpovědět
lucy3 |31. července 2013
1*** Odpovědět
sussan |8. července 2013
Až na ten rybíz (nahrazujeme třešněma, meruňkama,...) je to žrádlo. :) Odpovědět
MarkyzaM |11. června 2013
jooo vypadá to nádherně :) jak očešu rybíz nebo třešně jdu do toho :) Odpovědět
jola |11. června 2013
1*** Odpovědět
petra.stefanova.7 |4. června 2013
vypadá dobře Odpovědět
Márč |4. června 2013
Děkuji, Jane, za pochvalu, velmi mě těší, že ti koláč chutnal...:-))) Odpovědět
betka |4. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Jan |29. května 2013
1+++ Opět jsem vyzkoušel...Pro obdiv nenaházím slov. Marci, dík. :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!