Plněné smrže
45
0
0
Kachny omyjeme, posypeme solí a pepřem.Cibuli oloupeme.Bylinky a drůbeží játra omyjeme a osušíme.Nasekáme nadrobno.Rozpálíme máslo a cibuli a bylinky na něm krátce osmahneme, vyjmeme a dáme do tepla.Na tukuo pékáme 3 minuty nasekaná játra.Přidáme osmahnutou cibulku a bylinky, přimícháme žloutky.Protřeme jemným sítem a kachny touto směsí naplníme.Otvory zašijeme .Zeleninu do polévky přidáme.V pekáči rozpálíme zbylé máslo, kachny do něj vložíme a zeleninu rozložíme kolem.Osolíme, opepříme.Při mírné teplotě necháme dusit 1,5 hodiny.Občas přilijeme vody.Pak kachny ještě půl hodiny dopékáme, na kůrčičku.