Staňte se našimi fanoušky na:

Balkánský krůtí řízek

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Postup Krůtí prsa nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a jen malinko osolíme, popřípadě poprášíme vegetou, ale pozor, balkán je slaný. Každý řízek obalíme v hladké mouce. Z vajíčka, hladké mouky, mléka a nahrubo nastrouhaného balkánského sýra vymícháme hustější těstíčko, kterým protáhneme řízky. Smažíme pomalu na oleji dorůžova. Poznámka Záměrně neuvádím gramáže ničeho. Já si dělám jen 1-2 řízky a použila jsem 1 vajíčko, cca 100g balkánského sýra, cca 3 lžíce mléka a 2 vrchovaté lžíce hladké mouky. Těstíčko podle potřeby zahustíme moukou, nebo zředíme mlékem. Jeden z nejlepších řízků, jaké jsem kdy jedla. S tímto nápadem přišla moje dcera. Jako přílohu jsem si dala salát z rajčat, papriky, zelené cibulky a pórku, který jsem pokapala olivovým olejem, osolila, opepřila, zakápla citronem a postrouhala opět balkánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

milmach |8. řijna 2013
dobré Odpovědět
Hanina |5. řijna 2013
určitě vyzkouším, 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!