Postup Krůtí prsa nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a jen malinko osolíme, popřípadě poprášíme vegetou, ale pozor, balkán je slaný. Každý řízek obalíme v hladké mouce. Z vajíčka, hladké mouky, mléka a nahrubo nastrouhaného balkánského sýra vymícháme hustější těstíčko, kterým protáhneme řízky. Smažíme pomalu na oleji dorůžova. Poznámka Záměrně neuvádím gramáže ničeho. Já si dělám jen 1-2 řízky a použila jsem 1 vajíčko, cca 100g balkánského sýra, cca 3 lžíce mléka a 2 vrchovaté lžíce hladké mouky. Těstíčko podle potřeby zahustíme moukou, nebo zředíme mlékem. Jeden z nejlepších řízků, jaké jsem kdy jedla. S tímto nápadem přišla moje dcera. Jako přílohu jsem si dala salát z rajčat, papriky, zelené cibulky a pórku, který jsem pokapala olivovým olejem, osolila, opepřila, zakápla citronem a postrouhala opět balkánem.