Staňte se našimi fanoušky na:

Banánky s ananasem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vodu s máslem a solí přivedeme k varu, přidáme mouku a na okraji plotny mícháme vařečkou, dokud nevznikne hustá, hladká a lesklá hmota, která se odděluje od nádoby. Mícháme tak dlouho, až těsto prochladne. Pak přidáváme a zamícháme jedno vejce po druhém. odpalované těsto naplníme do cukrářského sáčku s velkým hvězdicovým nástavcem a na plech s pečícím papírem vytlačujeme asi 10 cm dlouhé spirálovité tvary banánů, Pečeme asi 20 minut na 220°C (horkovzduch 200°C). Banánky vyndáme a vodorovně ostrým nožem rozřízneme a necháme je vychladnout. Kokosové vločky upražíme nasucho, ananas oloupeme, dužinu oddělíme od dřevnatého středu a nakrájíme na kostičky. Smetanu ušleháme dotuha, přisypáváme cukr, vanilkový cukr a ztužovač šlehačky. Šlehačku nastříkáme na spodní polovinu banánků. Navrch rozdělíme ananas a kokosové vločky. Přikryjeme horní polovinou a pocukrujeme. DŮLEŽITÉ Dvířka trouby se nesmí v prvních dvou třetinách pečení otevírat, jinak pečivo klesne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!