Bílky si oddělíme od žloutků, žloutky dáme do větší mísy, přidáme k nim cukry a vyšleháme do pěny. Postupně přidáme mléko, olej a mouku s práškem do pečiva. Z odložených bílků si vyšleháme sníh, který přidáme k těstu a zlehka vmícháme. Část těsta si oddělíme cca 1/3 a přidáme do ní kakao a skořici. Do světlé části přidáme banán nastrouhaný na hrubém struhadle. Do bábovkové formy kterou jsme si pečlivě vymazali rozpuštěným máslem a nebo olejem a poctivě vysypali hrubou moukou nalijeme nejdříve světlou a pak tmavou část těsta. Vezmeme si špejli a vytvoříme mramorování. Bábovku pečeme při v předem vyhřáté troubě na 170 °C cca 50 minut. Bábovku pak pocukrujeme skořicovým cukrem, který si od oka uděláme smícháním moučkového cukru a skořice.