Nejdřív rozpálíme gril na 180-230°C a pod místo, kde se bude šunka grilovat, dáme pekáč s vodou na zachycení šťávy. Ze šunky odkrojíme přebytečný tuk a položíme ji na gril. Grilujeme nepřímo - uhlí rozhrneme tak, abychom hlavní žár přenesli k okrajům grilu (u plynových a elektrických grilů rozpálíme pouze polovinu nebo okrajové části). Pod přiklopeným víkem grilujeme šunku asi hodinu. Zkontrolujeme vpichovým teploměrem jestli je šunka hotová, tedy až bude mít v nejsilnější části vnitřní teplotu 65-70°C. V misce promícháme javorový sirup s hořčicí a dáme si stranou 1/3 na potírání. Asi 3/4 hodiny před koncem grilování šunku několikrát potřeme marinádou a hned jak je hotová ji sundáme z grilu, necháme ještě 1/4 hodinky odpočívat. Podáváme nakrájenou na plátky se zbylou směsí na potírání.