Staňte se našimi fanoušky na:

Bašta s pikantním bešamelem

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

500-600 g vařených brambor ve slupce nakrájených na kolečka, 1-2 ks cibule nakrájet na kolečka, 200-250 g pizza šunky (nebo nářezu) nakrájené na tenké plátky, ty pak překrojíme na čtverečky 2x2 cm, mletý pepř, drcený kmín, 250 g čerstvých hub nebo žampionů pokrájíme, podusíme se solí a kmínem. Remosku nebo pekáček vymastíme a vysypeme strouhankou. Klademe vrstvy: kolečka brambor popepříme, pokmínujeme, na to dáme vrstvu čtverečků Sendvičového nářezu, na to dát vrstvu cibule a hub. Poté další vrstvy brambor, nářezu, cibule, hub atd. Končíme vrstvou brambor. Vše zalijeme vrstvou bešamelu, který posypeme hrubě strouhaným sýrem Hermelínem. Přikryjeme alobalem, aby se sýr nepřipálil a nezhnědl, a zapečeme. Pikantní bešamel: Z 1 lžíce másla a 1 lžíce hladké mouky uděláme světlou jíšku. Hned ji zalijeme 1/8 l studeného mléka a 1/8 l vody, ve které jsme rozpustili 1 kostičku masoxu a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme 1 měkký tavený sýr a mícháme, až se sýr rozpustí (sýr obdélníkový, asi 50 g). Trochu necháme prochladnout a lžící zalijeme vrstvu brambor. Na talíři posypeme zelenými bylinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |7. srpna 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!