Staňte se našimi fanoušky na:

Bedly zapečené s houbovou náplní

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • majoránka
  • černý mletý pepř
  • 150ml mléka, 50g másla, 2 lžíce mouky, na bešamel
  • 150 g hřibů (čirůvky, holubinky apod.)
  • 60 g másla
  • 16 menších bedel
  • 1 cibule

Pracovní postup:

Z očištěných klobouků vylomte třeně a osolte je. Zvlášť nakrájejte voňavé houby do nádivky, přidejte k nim jemně pokrájené bedlové nožky a vše poduste na cibulce zpěněné na 60g másla. Zvlášť rozehřejte v rendlíku 50g másla, přisypte mouku, přilijte mléko a za stálého šlehání udělejte bešamelovou omáčku. Jakmile je hotová, orestované houby s cibulí do ní vmíchejte. Směs osolte, okořeňte a odstavte. Připravené kloboučky bedel jí naplňte, rozložte je do máslem vytřené zapékací misky a zapečte. Příloha - vařené brambory a zeleninová obloha.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!