Bílek ušleháme se 4 lžícemi chladné vody. Promícháme cukr, pomerančové aroma, zázvor, skořici a za dalšího šlehání přisypeme do sněhu, vmícháme žloutky. Mouku promícháme se škrobem a práškem do pečiva, přisijeme a vmícháme. Formu (26cm prům.) vymažeme jen na dně a dáme do ní těsto. Pečeme asi 50 minut na 175°C. Korpus necháme vychladnout na mřížce a rozřízneme ho na 3 části. Rozehřejeme 125g másla a pokapeme všechny 3 korpusy. Meruňkovou marmeládu rozehřejeme a propasírujeme sítem, korpusy potřeme. Datle, meruňky a fíky nakrájíme na tenké proužky, promícháme a ochutíme dvěma dvojitými sáčky rumového aroma. Zbytek másla promícháme s lehce zahřátým nugátem. Jeden korpus obložíme ovocem, přiklopíme druhým, potřeme nugátovou hmotou a zakryjeme posledním korpusem. Na polevu mícháme moučkový cukr, jedno vejce a zbytek rumového aroma tak dlouho, až bude hmota hladká a lesklá. Pak dort potřeme. Z papíru vystřihneme kruh (prům asi 6cm), opatrně ho položíme do středu dortu, kolem dokola nasypeme do ještě vlhké polevy kandované ovoce. Opatrně odstraníme papír a volnou plochu ozdobíme půlkami datlí.