Staňte se našimi fanoušky na:

Berounská čokoládová pěna

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Polevu nakrájíme a dáme se smetanou do hrnce, mícháme a prohříváme při mírné teplotě, až se čokoláda úplně rozpustí. Čokoládovou smetanu necháme vychladnout, přikryjeme a uložíme přes noc do ledničky. Maliny a lesní plody rozmrazíme, maliny s cukrem dáme do mísy a rozmixujeme, přidáme lesní plody a dáme chladit. Máslové sušenky v mikrotenovém sáčku válečkem rozdrobíme najemno. Do studené čokoládové smetany přimícháme ztužovač a ušleháme dotuha. Vmícháme rozdrobené sušenky a dáme zase do ledničky. Krátce před podáváním rozdělíme omáčku z lesních plodů na dezertní talířky, z čokoládové pěny 2 lžícemi vytvarujeme noky a po 2 přidáme k omáčce. Ozdobíme sušenkou a mátou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!