Koláč s jablky
60
8
4
Polevu nakrájíme a dáme se smetanou do hrnce, mícháme a prohříváme při mírné teplotě, až se čokoláda úplně rozpustí. Čokoládovou smetanu necháme vychladnout, přikryjeme a uložíme přes noc do ledničky. Maliny a lesní plody rozmrazíme, maliny s cukrem dáme do mísy a rozmixujeme, přidáme lesní plody a dáme chladit. Máslové sušenky v mikrotenovém sáčku válečkem rozdrobíme najemno. Do studené čokoládové smetany přimícháme ztužovač a ušleháme dotuha. Vmícháme rozdrobené sušenky a dáme zase do ledničky. Krátce před podáváním rozdělíme omáčku z lesních plodů na dezertní talířky, z čokoládové pěny 2 lžícemi vytvarujeme noky a po 2 přidáme k omáčce. Ozdobíme sušenkou a mátou.