Staňte se našimi fanoušky na:

Berounský losos v listovém těstě

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozmrazíme těsto, rybu nakrájíme na 4 díly a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, rybu rychle opečeme v pánvi na rozehřátém bylinkovém másle a pak vyndáme. V pánvi podusíme cibuli s česnekem, přidáme rozmražený špenát a dusíme 3 minuty, přimícháme smetanu, osolíme a opepříme. Těsto vyválíme a vykrojíme 4 obdélníky, na každý položíme kousek lososa a obložíme špenátem, okraje těsta potřeme bílkem a přeložíme je přes náplň. Okraje taštiček k sobě přitiskneme. Zbytky těsta nakrájíme na nudličky a taštičky ozdobíme. Potřeme rozšlehaným žloutkem a přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 18 minut na 190°C. K varu přivedeme víno, vývar a smetanu, prudce vaříme a odpaříme asi 200ml, vmícháme máslo. Podáváme k připraveným taštičkám.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!