Plátky chleba potřete polovinou másla a potřenou stranou dolů položte na prkénko. Zbylé máslo rozehřejte v kastrůlku na středním plameni, vsypte mouku, osolte, opepřete, promíchejte a pomalu přilévejte smetanu nebo mléko. Svařte na hustý bešamelový krém. Mimo oheň do něj vmíchejte žloutek a sýr a přošlehávejte tak dlouho, až se sýr rozpustí. Potřete dva plátky chleba, posypte polovinou parmezánu, navrch položte šunku a přiklopte zbylými plátky chleba, přimáčkněte k sobě. Těžkou, nepřilnavou, nejlépe grilovací pánev rozehřejte a opečte na ní z obou stran sendviče, až budou zlaté a křupavé. Posypte zbylým parmezánem a nechte sýr rozpustit. Vyjměte z pánve, rozkrojte na trojúhelníky a ihned podávejte s čerstvou zeleninou.