Staňte se našimi fanoušky na:

Bezový likér s hruškami

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Jde o pokus napodobit skvělý francouzský likér St-Germain, akorát asi nezískám tu krásnou lahev, do které ho plní. Podle toho, jak kvalitní použijete vodku a vermut, tak kvalitní bude výsledná chuť.

Množství: Na 1 litr likéru
Obtížnost: Snadné
Příprava: 20 min.
+ macerování 10 dní

Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Smíchejte vodku, vermut, bezové květy, hrušky, mučenkovou dužninu a citronovou šťávu v dostatečně velké uzaviratelné sklenici (já používám 2litrovou zavařovačku Korken z IKEA).
  2. Sklenici dobře uzavřete a na tmavém chladném místě nechte 7-10 dní macerovat, až likét bude silně vonět a chutnat po bezu a ovoci.
  3. Přeceďte přes plátýnko do čisté nádoby, nemačkejte pevné části, jen nechte překapat (likér by byl jinak zakalený). Vmíchejte základní cukrový sirup a rozdělte do lahví. Uzavřete a skladujte na chladném suchém místě. Spotřebujte do 1 roku.

Něco navíc:

Základní cukrový sirup (750 ml): V rendlíku na středním plameni přiveďte k varu 550 ml vody a 500 g světlého třtinového cukru. Až se cukr zcela rozpustí, vypněte a nechte vychladnout. V chladu vydrží nejméně 3 měsíce. Skvěle se hodí pro přípravu domácích likérů a koktejlů.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!