Staňte se našimi fanoušky na:

Biftek, s vejcem, obložený (2 porce)

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěné upravené bifteky lehce naklepeme paličkou a upravíme do pěkného válcovitého tvaru. Osolíme, opepříme, potřeme olejem z každé strany. Necháme odležet v chladu asi 1 - 2 hodiny. Po zapnutí grilu opečeme na hliníkové mlsce, položené na nosníky topné tyče, brambůrky na másle. Po dosažení pracovní teploty dáme na grilovací rošt bifteky a rovněž i máslem vymazaný lívanečník na sázená vejce, zasuneme a grilujeme. Máslo v lívanečníku se nám rozpálí během několika vteřin. LívaneČník vyjmeme a vyklepneme do něho dvě vajíčka, osolíme a vsuneme zpět na grílovací rošt. Asi za pět minut obrátíme kleštěmi bifteky a ty pak pečeme ještě další 4 až 5 minut (dohromady asi 9 až 10 minut). Mezitím vyndáme sázená vejce. Na ohřáté talíře klademe hotové bifteky a přelijeme je odkapanou vlastní šťávou. Na bifteky položíme sázená vajíčka, obložíme celerovým salátem, nakrájenými rajčaty, drobně krájenou cibuli a hořčicí. Jako přílohu podáváme opečené brambůrky sypané zelenou sekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

laetti |14. května 2013
dobrota Odpovědět
nikita066 |4. května 2013
super oběd Odpovědět
Kůťa|26. listopadu 2013
bifteky se nanaklepávají, mximálně klouby ruky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!