Houbová polévka podávaná s domácím svítkem
30
3
2
1) Vepřové a hovězí maso nakrájíme na kostičky. 2) Cibuli nakrájíme na jemno. 3) Klobásu nakrájíme na kolečka. 4) Maso opečeme na sádle, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Přiklopíme a za občasného promíchání a podlití pečeme doměkka. 5) Přidáme oba druhy zelí, sušené houby, bobkový list, celý pepř a nové koření. Podlijeme a dusíme doměkka. 6) Na zbylém sádle osmahneme cibuli, přidáme klobásu a cibuli. Poté vše přidáme ke zbytku polévky. 7) Vmícháme rajský protlak, povaříme a pak podáváme. Polévka je nejlepší odleželá, tedy druhý až třetí den. Podáváme s čerstvým chlebem.