Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Ředkev oloupeme, seřízneme konce, podélně rozřízneme a vydlabeme dvě jamky v každé půlce. Jehněčí maso umeleme s vekou namočenou v mléce. Osolíme asi lžičkou soli, přidáme dvě špetky čerstvě mletého pepře, utřený česnek, vejce, vychladlou opraženou slaninu s cibulí a důkladně vymícháme. Směsí naplníme vydlabané ředkve, které předtím posolíme a lehce popepříme. Vložíme do pekáčku a pečeme při 180°C asi hodinu. Podléváme vodou nebo vývarem. Když je upečeno, výpek slijeme, dáme do pánve, zastříkneme bílým vínem a přidáme snítku tymyánu. Zredukujeme, zaprášíme moukou a provaříme. Podáváme s rýží, nebo (šťouchanými, gratinovanými) bramborami.