Staňte se našimi fanoušky na:

Bio laskonky - oříškové

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháme cukr, až vznikne hladké hmota. Do ní opatrně vmícháme oříšky, mouku a nakonec za stálého míchání přiléváme rozpuštěné vychladlé máslo. Těsto dáváme lžičkou na vymazaný plech a zploštíme do tvaru placičky. Pečeme (sušíme) na 100-120°C asi 45 minut. Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit. Upečené necháme vychladnout. Žloutek utřeme s cukrem, přidáme změklé máslo a ušleháme dohladka. Nakonec přidáme prosáté kakao a promícháme. Krém dáme aspoň na 30 minut do lednice. Polovinu laskonek potřeme rovnoměrně vychlazeným krémem a přiklopíme druhou laskonkou. Pokapeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobíme sekanými pistáciovými oříšky. Laskonky pečeme dopředu a necháme je v krabici odležet, aby byly vláčné.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jííťa |7. prosince 2014
vyskousím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!