Staňte se našimi fanoušky na:

Blesková rebarborová čalamáda

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Rychle nakládaným kyselým pochoutkám se anglosaském světě říká pickle. Jsou křupavé, pikantní a určené k rychlé spotřebě - v chladu vydrží jen pár dní. Ale garantuju vám, že k masu nebo ke chlebu se sýrem či uzeninou ho sníte okamžitě.

Množství: Pro 4-6 osob
Obtížnost: Snadné
Příprava: 20 min.
+ odpočinutí

Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Veganské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Ostrým nožem nakrájejte rebrboru na drobné kostičky (2–3 mm). Mrkev nakrájejte stejně. V porcelánové nebo skleněné míse smíchejte rebarboru, mrkev a cibuli.
  2. Přidejte ocet, 1 lžíci cukru, koriandr, bobkový list, osolte a opepřete. Dobře promíchejte, až se cukr rozpustí. Nechte 10–15 minut stát. Pak ochutnejte a případně dosolte nebo doslaďte. Můžete podávat.
  3. Chcete-li čalamádu uchovat, slijte šťávu a čalamádu dejte do uzaviratelné krabičky. Vydží v chladničce nejméně 24 hodin.

Něco navíc:

Obměna - blesková rebarborová čalamáda s wasabi: připravte rebarboru, cibuli a mrkev jako v základním receptu. Na zálivku smíchejte 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce krupicového cukru a 1/4 lžičky pasty wasabi (nebo podle chuti). Osolte a opepřete. Promíchejte se zeleninou a a nechte odležet jako v základním receptu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!