Staňte se našimi fanoušky na:

Bleskový švestkový koláč

Autor receptu: A (416 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosejeme na vál. Do hrnečku dáme část teplého mléka a cukru, přisypeme lžíci mouky a rozdrobené droždí. Necháme vykynout kvásek, který přidáme k mouce. Spolu se žloutkem, mlékem a špetkou soli vypracujeme vláčné těsto, které přikryté necháme na teplém místě vykynout. Těsto rozložíme do vymazané a moukou vysypané středně velké koláčové formy, poklademe švestkami zbavených pecek, posypeme drobenkou a necháme ještě chvíli na teplém místě kynout. Pečeme v předehřáté troubě a upečený vychladlý koláč pocukrujeme. Drobenka :zpracujeme 50g másla , 50 g hrubé mouky , 50 g moučkového cukru a 1/2sáčku vanilkového cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

laetti |18. září 2013
vyzkouším Odpovědět
Hanina |18. září 2013
ale je bleskově snědený, 1* Odpovědět
tepito |10. září 2013
taky si říkám, že k rychlovce to má daleko Odpovědět
Hrabča |9. srpna 2013
hmmm Odpovědět
Bobina |24. června 2013
Kynutý koláč, jako bleskový mi moc nepřijde..... :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!