Staňte se našimi fanoušky na:

Boršč pravý

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
119× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Příprava: Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme hovězí i vepřové maso nakrájené na malé kostičky, opečeme, zasypeme paprikou, zalijeme 11 vody. Přidáme drobně pokrájené zelí a povaříme asi půl hodiny. Zeleninu nastrouháme na větší nudle, brambory nakrájíme na malé kostičky, pokud máme čerstvou řepu, nakrájíme ji také na malé kostičky. Všechno nasypeme do hrnce se zelím a vaříme doměkka. Zvlášť dáme do kastrůlku trošku vody, koření, ocet a povaříme. Až je vše měkké, rozkvedláme mouku v troše studené vody, polévku zahustíme, přilijeme rajčatový protlak, scedíme vodu z koření, přidáme smetanu. V případě, že nemáme čerstvou řepu, nalijeme řepu sterilovanou i s nálevem až do hotové polévky. Dochutíme kouskem masoxu, solí, případně trochou aromatu. Krátce povaříme. Můžeme podávat jako samostatné jídlo s kouskem chleba. Z tohoto množství by mělo být asi 2 a ½ litru polévky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Marci88 |15. července 2015
ukládám Odpovědět
ladislava.jankovska |21. ledna 2015
Děláme podobný, ono záleží hlavně na výsledku, postup si dělá každý podle sebe. Náš boršč je podle rozpitvaného boršče, který vařili v jídelně školy, kam chodili naši synové. Přinesla jsem ho domů, když jedno z dětí marodilo a ochutnala. Byla to tak neuvěřitelná chuť. Vyrazila do mozku a získala si veškerou hmotu na svou stranu. Zkrátka je to mňam!! Odpovědět
piškot |20. ledna 2015
1+++ Odpovědět
sonizna |24. září 2014
Červená řepa umožňuje produkci trávících šťáv, podporuje krvetvorbu a take správné fungování jater a žlučníku. Odpovědět
Hana S |20. května 2014
a vyzkouším Odpovědět
Hana S |20. května 2014
ukládám Odpovědět
Hana S |20. května 2014
dobré Odpovědět
Polda |26. února 2014
Ukládám na vyzkoušení Odpovědět
Sarka3 |29. ledna 2014
Už se vaří, vypadá to výtečně. Díky za recept! Odpovědět
misa.svubova |6. prosince 2013
vyzkouším, uloženo.. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!