V misce si utřeme změklé máslo se žloutky na jednolitou hmotu,k té přidáme měkký tvaroh a špetku soli. Po částech potom přiléváme mléko a přisypáváme hrubou mouku. Mouku zapracováváme vařečkou tak dlouho, dokud nevznikne hladké, vláčné těsto. Těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a vyválíme z něj válec, který nakrájíme na stejně velké kousky. Z nich vytvoříme malé placičky, do středu položíme vrchovatou lžíci borůvek a dobře je zabalíme. Nakonec ještě knedlíky v ruce vyválíme dokulata. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 8-10 minut. Doba vaření závisí na velikostí knedlíků. Uvařené knedle propíchneme vidličkou, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným tvarohem, cukrm a polijeme máslem.