Staňte se našimi fanoušky na:

Borůvkový cheesecake

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ingredience v postupu

Pracovní postup:

Korpus: 125g hladké mouky, 30g krupicového cukru, 80g másla, 1 žloutek, máslo a hrubá mouka na formu Náplň: 350g borůvek, 50g strouhaného kokosu, 500g tučného měkkého tvarohu, 2 žloutky, 3 vejce, 180g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžička citronové kůry, 2 - 3 lžíce citronové šťávy, 3 bílky, špetka soli Z hladké mouky, krupicového cukru, másla, žloutku a asi 1 lžíce studené vody připravíme hladké nelepivé těsto a v lednici ho necháme asi 30 minut odpočinout. Pak z něje vyválíme kulatý plát a vyložíme jím dno vymazané a vysypané dortové formy (průměr 26cm). V troubě ho při 180°C předpékáme 15 -20 minut. Borůvky opláchneme a necháme okapat. Kokos nasucho opražíme na pánvi a necháme vychladnout. Tvaroh rozmícháme se žloutky a celými vejci, oběma cukry, moukou, škrobem a citronovou kůrou a šťávou. Nakonec zlehka zapracujeme pevný sníh připravený z bílků a špetky soli. Na předpečený korpur rozprostřeme opražený kokos a borůvky. Formu naplníme připraveným tvarohovým krémem a vrátíme do trouby. Koláč při 170°C dopékáme asi 45 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!