Velké a zralé borůvky pečlivě přebereme a dáme do kameninového nebo porcelánového hrnce na tři dny odležet v chladnu. Potom borůvky vylisujeme, odměříme, dáme do kastrolu,právě tolik, kolik je šťávy, přelijeme studené vody. Přidáme celou skořici, hřebíčky, pomerančovou kůru naloženou v cukru. Takto vzniklou směs necháme povařit asi půl hodiny, potom šťávu znovu procedíme a odměříme. Zvlášť si povaříme ve 1/4litru vody asi 1/2 kg cukru na 2 litry vařené šťávy. Vaříme 10 minut. Do vroucího cukerného roztoku nalijeme borůvovou šťávu, promícháme a necháme vychladnout. Do vychladlé šťávy přilijeme 1/2litru čistého lihu na 2 litry vařené šťávy, zamícháme a likér nalejeme do čistých lahví. Zazátujeme, zapečetíme voskem a uschováme v chladnu.