Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme. Zeleninu a zázvor oloupeme a nahrubo nastrouháme. Klobásu nebo klobásový salám pokrájíme na malé kousky. Česnek prolisujeme nebo jej pokrájíme na tenké plátky. K nastrouhaným bramborům přidáme mouku, vejce, česnek, zázvor, pokrájenou ostřejší klobásu, nastrouhanou kořenovou zeleninu a zamícháme. Pokud je potřeba, přidáme vlažné mléko. Vzniklou śměs osolíme, promícháme, dochutíme majoránkou a ještě jednou dobře promícháme. Podle konzistence těsta, přidáme mouku nebo mléko. Na pánvičce rozehřejeme olej, lžící pak, bramborákovo-zeleninové těsto rozetřeme do tvaru malých bramboráčků a prudce z obou stran osmažíme dozlatova. Přebytečný tuk odsajeme papírovými kuchyňskými ubrousky. Bramboráčky podáváme se salátem, nebo se hodí i k minutkám, jako příloha. Pepř není potřeba, nahradí jej ostřejší zázvor.