Bramboráky Oloupeme a omyjeme syrové brambory. Půlku nastrouháme na jemno a půlku brambor na hrubém struhadle. K nastrouhaným bramborám přidáme prolisovaný česnek, vejce, pepř, sůl, majoránku a strouhanku. Ze vzniklého těsta tvarujeme středně velké placky, které smažíme na mírném ohni, nejlépe na sádle díky jeho chuti. Usmažené a křupavé bramboráky necháme okapat od tuku a můžeme podávat. Pozn.: Nepřidávejte mouku, strouhanka na těsto stačí a díky ní jsou bramboráky křupavé. Játrová omáčka na bramboráky Do hrnce napustíme vlažnou vodu, až začne vařit přidáme tavený sýr a můžeme nastrouhat i kousek tvrdého sýra. Jakmile se tavený sýr rozpustíme zahustíme smetanou s několika lžícemi mouky dle potřeby a okoření bazalkou a oreganem (můžeme přidat i trochu mleté papriky, nebo gulášového koření pro hezkou barvu). Cibuli nasekanou najemno si dozlatova osmahneme a poté na ni přidáme očištěná játra nakrájená na malé nudličky. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici a počkáme než se játra zatáhnou. Nakonec přidáme hotová játra s cibulkou do sýrové omáčky a můžeme podávat s bramboráky. Dobrou chuť. :)