Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborová buchta s uzeným masem

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do trošky odebraného vlažného mléka přimícháme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Do mísy nalijeme mléko, nastrouháme na jemno syrové brambory, nakrájené maso a ostatní suroviny i s kváskem a zamícháme. Mělo by vzniknout těsto jako na lívance. Jestli-že měly brambory víc vody, přidáme ještě trochu mouky. Těsto přikryjeme a necháme na teple kynout. Vykynuté těsto nalijeme do sádlem vymazaného pekáčku a dáme péct na 160 - 170 °C do předehřáté trouby. Zhruba po dvaceti minutách zvýšíme teplotu na 180 °C a dopečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |16. listopadu 2013
zajímavé! ukládám! Odpovědět
stanislav.boranek|12. prosince 2013
vypadá to dobře, zkusím taky Odpovědět
Kůťa|17. listopadu 2013
a na Plzeňsku se tomu říká hluchec Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!