Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborová galetka

Autor receptu: VELKAKOKI (562 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté, osušené brambory nakrájíme na jemné plátky, posolíme, popepříme a rozdělíme na 4 části. Do teflonového hrnce dáme olej, 10 g másla a špetku soli. Klademe brambory od středu dokola, jako květinu. Posypeme 1 dílem ementálu. Končíme vrstvou brambor, polijeme rozpuštěným máslem. Přidáme bouquet garni a cibuli rozříznutou napůl. Galetku přikryjeme pokličkou a necháme 1/2 hod. zapékat na mírném ohni.. Potom pokličku sejmeme a zapékáme ještě 1/2 hod. odkryté, aby se vypařila voda. Vyndáme bouquet garni, cibuli a dáme ještě na chvíli dopéci - brambory zrůžoví. Vyklopíme na mísu podáváme se salátem nebo jako přílohu k pečení. Bouquet garni = tymián, zelená petržel a bobkový list svázané do kytičky

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |26. července 2013
vyzkouším vypadá dobře Odpovědět
petra.stefanova.7 |1. června 2013
vyzkouším Odpovědět
darina.studenkova.5 |15. května 2013
zajímavé, vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!