Omyté, osušené brambory nakrájíme na jemné plátky, posolíme, popepříme a rozdělíme na 4 části. Do teflonového hrnce dáme olej, 10 g másla a špetku soli. Klademe brambory od středu dokola, jako květinu. Posypeme 1 dílem ementálu. Končíme vrstvou brambor, polijeme rozpuštěným máslem. Přidáme bouquet garni a cibuli rozříznutou napůl. Galetku přikryjeme pokličkou a necháme 1/2 hod. zapékat na mírném ohni.. Potom pokličku sejmeme a zapékáme ještě 1/2 hod. odkryté, aby se vypařila voda. Vyndáme bouquet garni, cibuli a dáme ještě na chvíli dopéci - brambory zrůžoví. Vyklopíme na mísu podáváme se salátem nebo jako přílohu k pečení. Bouquet garni = tymián, zelená petržel a bobkový list svázané do kytičky