Karbanátky: brambory 15 ks, škrob 2 lžíce, olej 100 ml, strouhanka 1 hrnek, sůl, pepř Omáčka: sušené houby 50 g, hladká mouka 1 lžíce, olej 50 ml, houbový vývar 2,5 hrnku, citronová šťáva, sůl, cukr podle chuti Brambory očistěte, uvařte v osolené vodě, slijte a rozmačkejte. Přidejte 50 ml oleje, škrob a dobře promíchejte. Vytvarujte karbanátky, potřete olejem, obalte ve strouhance a opečte na oleji do zlatavé kůrčičky. Houby (nejlépe praváky) uvařte, sceďte a drobně pokrájejte. Mouku opražte na oleji na světlou jíšku, zřeďte houbovým vývarem a povařte. Přidejte houby, podle chuti sůl, citronovou šťávu a cukr. Na talíř dejte bramborový karbanátek a přelijte houbovou omáčkou, ozdobte zelenou petrželkou a koprem.