Košíčky pro 2 osoby. Z oloupaných brambor nastrouhejte dlouhé nudličky /slámu/. Lehce osušte na papírovém ubrousku. Na smažení použijte dva malé kovové cedníčky, druhý musí být trochu menší než ten první. Do malého hrnečku dejte olej na smažení. Oleje dejte víc, abychom mohli bramborové košíky zcela ponořit. Do většího nandejte nastrouhané brambory a vystelte celý cedník, jako hnízdo. Vložte druhý menší cedník, stlačte a ponořte do horkého oleje. Smažte do zlaté barvy. Menší cedník vyndejte, a opatrně vyklepněte smažený košík z většího cedníku. Smažené košíky dejte na ubrousek osušit od oleje. Do vlažných košíků dejte listy salátu a opečené plátky žampiónů. Zálivka: do mixéru dejte druhou část opečených žampiónů a všechny ostatní suroviny. Mixujte na hladkou emulzi. Zálivkou pokapejte salát v košíkách těsně před jídlem, aby nám salát nezvadnul.