Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové pagáčky

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do prosáté mouky vmícháme sůl, uděláme důlek do něj nadrobíme kvasnice, posypeme lžičkou cukru zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme vajíčka, olej a vypracujeme v hladké těsto. Necháme asi hodinu nakynout. Mezi tím si uvaříme brambory, nastrouháme je na jemno a necháme vychladnout. Na rozválené těsto rozprostřeme brambory a na ně nastrouháme máslo. Těsto přeložíme a necháme 20 min. kynout. Překládání opakujeme třikrát. Potom těsto JEMNĚ rozválíme asi na 6,5 - 7 mm (30x40cm), vykrajujeme pagáče, potřeme vajíčkem posypeme eidamem popř. sezamem nebo kmínem, jak kdo má rád, ale nemusí se sypat vůbec, jsou vynikající i tak. Pečeme do zlatova na 200°C. Poznámka: Počítejte s tím, že jsou hodně ,,žravé'' :-). Jdou i zamrazit pro nečekané hosty. Potom stačí rozmrazit v mikrovlnce nebo troubě a jsou jako čerstvé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
maruskaji |20. května 2013
Dělávám podobně. Odpovědět
simm |6. května 2013
Vypadá to zajímavě. Možná vyzkouším. :) Odpovědět
Anna1960 |27. března 2013
vyzkouším Odpovědět
JanaB |16. února 2013
Vypadají skvěle. Odpovědět
sussan |16. února 2013
Mamina dělá ten samý recept, jen přidává navíc iškvarky a taky zajímavé. ;) Odpovědět
katy9 |1. února 2013
vypadají moc hezky Odpovědět
Bábrle Inka |30. ledna 2013
hmmmmmm Odpovědět
planeta |29. ledna 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!