Bramborový knedlík plněný uzeným masem: Brambory ve slupce uvaříme, poté jej oloupeme a nastrouháme je na jemno na struhadle. V míse k nastrouhaným bramborám přidáme mouku, dětskou krupici, vajíčko a sůl. Vyválíme si těsto široké zhruba 5mm. A rozkrájíme jej na stejně velké čtverce. Do každého čtverce pak klademe kousky předem uvařeného uzeného masa nakrájeného na malé kostky a těsto zabalíme. Knedlíky vaříme v osolené vodě přibližně 10 min. Knedlíky podáváme s orestovanou cibulkou. Dýňová omáčka: Cibulku nakrájenou na kostičky zpěníme na tuku. Dále přidáme nahrubou nastrouhanou (nebo najemno nakrájenou) dýni. Podlijeme drubežím vývarem a vaříme do změknutí (cca 20 - 30 min.) Uvařenou směs rozmixujeme a přidáme petrželovou nať, sůl, pepř a smetanu. Zahustíme jíškou a vše povaříme. Můžeme podávat.