Bramborový salát s celerem a jablky 800 gramů brambor, 2 jablka, 150 gramů sterilovaného celeru, ocet, sůl, mletý pepř, 1 cibule Brambory si opláchneme a uvaříme ve slupce. Pokud máme sterilovaný celer v celku, nakrájíme ho na droboučké kostičky. Vychladlé uvařené brambory oloupeme, rozkrájíme na kostičky a zalijeme troškou nálevu ze sterilovaného celeru. Přidáme celer, oloupaná, zbavená jadřinců a následně nahrubo nastrouhaná jablka, jemně nasekanou cibuli (pokud vám vadí její ostrost, po nakrájení ji nechte spařit), vše dobře promícháme a podle osobních preferencí ochutíme octem, čerstvě namletým nebo na jemno nadrceným pepřem a solí. Bramborový salát následně necháme v chladnějším místě dobře odležet, aby se nám chuti všech surovin spojily v jeden lahodný celek.