Zelný salát speciál ( můj recept)
20
2
4
Brambory oloupáme a uvaříme v mírně osolené vodě, mrkev a celer oloupáme a uvaříme rovněž v mírně osolené vodě, necháme vychládnout. Vejce uvařit, oloupat a nechat vychladit. Cibuli oloupáme, drobně nakrájíme,dáme na sítko a přelijeme vařící vodou, necháme okapat a vychladit. Do mísy dáme brambory, mrkev, celer, okurky, papriku a vejce nakrájené na malé kostičky, přidáme cibuli, hrášek, majonézu, podle chuti osolíme a opepříme a dobře promícháme. Přilejeme asi 50-100 ml nálevu z okurek ( záleží jaká je kvalita brambor ) a necháme odpočinout. Podáváme s řízkem - kuřecí, vepřový, hovězí nebo salámem usmaženým jako řízek v trojobalu.