Dejte vařit brambory. Mezitím si připravte zálivku. Prošlehejte bílý vinný ocet, dijonskou hořčici a olej. Osolte a opepřete a znovu prošlehejte. Uvařené brambory slijte, ještě teplé je oloupejte a pokrájejte na kostky. Ihned je opatrně promíchejte s připravenou zálivkou. Nechte vychladnout. Nakládané okurky pokrájejte na kostičky. Jablko zbavte jádřince, oloupejte ho a nakrájejte na kostky. Kyselého sledě nechte okapat a pak nakrájejte na proužky. Jarní cibulky nakrájejte na kolečka. Vše spolu s okapanou červenou řepou, petrželkou, koprem, zakysanou smetanou a vejci vařenými natvrdo zlehka přimíchejte k ochuceným bramborám. Nechte v chladu asi 2 hodiny rozležet. Před prodáváním můžete doplnit půlkami citronu.