Brambory nejprve důkladně omyjeme a ve slupce vaříme asi 20 minut. Potom je scedíme a necháme vychladnout. Studené brambory oloupeme a rozkrájíme na dílky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme fenyklová semena a brambory a ze všech stran opékáme na prudkém ohni po dobu přibližně 5 minut. Mezitím si oloupeme česnek a cibuli, které pak ještě nadrobno pokrájíme. Vmícháme je do opečených brambor a směs znovu dále opékáme. Po chvíli ji osolíme a opepříme podle vlastní chuti a nakonec ji zalijeme vinným octem, přendáme do mísy a necháme vychladnout. Rajčata omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Listový salát (nejlepší je lollo rosso, ale podle chuti může být i hlávkový salát) opereme a roztrháme na malé kousky, které se dají snadno vsunout do úst. Kozí sýry rozčtvrtíme nebo pokrájíme na menší kousky. Nakonec všechny zpracované suroviny dekorativně upravíme na jednotlivé talíře a rovnou podáváme.