Recept pro 4 osoby: Ryby namočíme na krátkou dobu do vody s octem. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky, na oleji orestujeme spolu s proužky papriky, nasekaným česnekem, bobkovým listem, šalvějí a petrželkou. K orestovanému cibulovému základu přidáme loupaná rajčata a podlijeme mírně bílým vínem. Směs osolíme, opepříme, promícháme a do hrnce dáme okapané kousky ryb. Brudet dusíme na mírném ohni cca 1 hodinu. Před podáváním hrnec necháme 10minut stát, aby se všechny šťávy a chutě usadily do rybího masa. Hotové pokapeme kivalitním olivovým olejem. Vhodná příloha je bílé pečivo. Rady: 1. Namočením ryb do vody s octem, zabráníme rozpadání ryb při vaření. 2. Jakmile dáme do hrnce kousky ryb, už nesmíme míchat. Můžeme pouze občas hrncem potřásat ze strany na stranu, aby se ryby nerozpadaly a zůstaly vcelku. 1 porce = 400 kcal - T 23 - S 20 - CH 178