1. Nejprve si udělejte těsto: v misce rozmíchejte tvaroh, změklé máslo, vejce a sůl. Přidejte prosátou mouku, zamíchejte a nakonec k těstu přidejte dvě najemno nastrouhané brambory vařené ve slupce. Přendejte na vál a vypracujte těsto. Broskve omyjte a podle velikosti je přepůlte nebo rozčtvrťte. 2. Na pomoučněném vále těsto rozválejte na tri milimetry tenký plát. Nakrájejte ho na čtverečky, poklaďte broskvemi a zabalte je do tvaru knedlíku. Vařte v osolené vodě deset minut. 3. Knedlíky podávejte se strouhaným tvarohem, sypané cukrem, přelité rozehřátým máslem. TIP - Na meruňkové knedlíky kupte malé české meruňky, vypeckujte je, místo pecky vložte kostku cukru a postupujte podle receptu. Na těsto: 500g měkkého tvarohu | 20g másla | 2 vejce | sůl | 180g polohrubé mouky | 2 brambory, uvařené ve slupce, zchladlé a najemnou nastrouhané