Staňte se našimi fanoušky na:

Broskvové řezy

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 6 vajec (žloutky oddělíme od bílků), 120g cukru, 2PL kakaa dosypeme do 120g polohrubou moukou. Ušleháme bílky s polovinou cukru, žloutky šleháme 4 minuty s druhou polovinou, pak zlehka vmícháme střídavě bílky a mouku s kakaem. Pečeme asi 18 minut při 180°. Po zchladnutí poklademe kompotovanými broskvemi nakrájenými na měsíčky (asi 2 půlky broskví si ponecháme do krému). KRÉM: 25g tvarohu, 500ml šlehačky, 2 vanilkové cukry, 2PL moučkového cukru, želatinový ztužovač Dr. Oetker. Ušleháme šlehačku s cukrem, pak vmícháme rozmíchaný tvaroh a podle návodu připravený želatinový ztužovač Dr. Oetker. 2/3 hmoty nalijeme na broskve, do zbylé třetiny vmícháme rozmixované broskve, které jsme si odložili stranou. Navrstvíme na světlý krém a necháme ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc. Po ztuhnutí ušlehat 1 Ramu cremefine na šlehání s 1 vanilkovým cukrem, část si necháme na ozdobení, zbytek natřeme na řezy, ozdobíme vidličkou nebo, máme-li, cukrářskou kartou a zbylou šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
Alpenrose |3. července 2014
***** Odpovědět
Rena.KI |3. července 2014
1*** Odpovědět
mochomůrka |3. července 2014
Nádhera Odpovědět
tepito |22. srpna 2013
zkusím Odpovědět
Hanina |21. srpna 2013
Vypadají krásně a musí být výborné. Odpovědět
Rentiér1946 |21. srpna 2013
Jsem rád, že se řezy povedly a děkuji za komentář :-)). Odpovědět
janatka |20. srpna 2013
Mám hotové,skvělé,jen je škoda,že nemohu přidat fotku!!??Povrch buchty jsem polila čokoládou,šlehačku už nedávala. Odpovědět
Hrabča |6. srpna 2013
luxusní Odpovědět
darina.studenkova.5 |14. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!