TĚSTO: 5 vajec, 230g krupicového cukru, 5 lžic oleje, 5 lžic vlažné vody, 250g čokolády, 250g hladké mouky, lžička prášku do pečiva; KRÉM: broskve podle potřeby, 500g blého jogurtu, 100g moučkového cukru, 200ml smetany 33%, 8 plátků želatiny, šťáva z 1/2 citronu; ŽELÉ: pomerančový džus 400ml, 2 sáčky žlutého dortového želé + 2 pomeranče a 2 lžíce nasekaných pistácií .... Vejce vyšlehejte s cukrem, pak zašlehejte olej (přilévejte tenkým praménkem) a nakonec vodu. Zvlášť v misce promíchejte nastrouhanou čokoládu (je lepší chlazená) s moukou i práškem a směs zvolna zapracujte do vyšlehané pěny. Těsto nalijte do formy 25x35 cm s pečícím papírem a pečte 20-25 minut na 175°C, hotový nechte ve formě vychladnout. Kompotované broskve nechte okapat, čerstvé nařízněte na konci proti stopce do kříže, dejte je na chvilku do vroucí vody, prudce je zchlaďte ledovou vodou a ostrým nožem uvolněnou tenkou slupku sloupněte. Každou pak rozpulte, odstraňte pecku a půlky broskví po piškotu rozložte (pokud jsou broskve moc velké, rozdělte je na čtvrtiny). KRÉM: Jogurt vymíchejte s cukrem a zapravte do něj hustou vyšlehanou smetanu. Želatinu nabobtnalou v troše vody rozehřejte max. na 60°C v mikrovlnce, rozmíchejte v ní 2 lžíce smetanové pěny a vmíchejte metlou do náplně, zároveň ochuťte citronovou šťávou a rozetřete na broskve, pak dejte asi na 30 minut v chladu. ŽELÉ: Dortové práškové želé zalijte v kastrůlku džusem a asi minutu vše povařte. Kastrůlek odstavte a tekutinu za občasného promíchání zchlaďte. Jak začne želírovat, rozlijte ji rovnoměrně na povrch zchladlého moučníku. Všechno pak vraťte aspoň na 2 hodiny do chladničky (lépe nechat do druhého dne). Nakonec moučník rozkrájíme, ozdobíme kousky pomeranče a sekanými pistáciemi.