V míse krátce prošleháme vejce, změklé máslo, 2/3 šálku cukru a zakysanou smetanu. Přidáme střídavě mléko, mouku s kypřícím práškem, špetku soli, rum, pomerančovou kůru a nakonec přimícháme brusinky. Polovinu těsta rovnoměrně rozdělíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Sekané ořechy, hnědý cukr, skořici a kakao smícháme a směsí posypeme těsto ve formě. Vezmeme si špejli a směs lehce vmícháme do těsta, ale jen mělce. Do formy nalijeme zbytek těsta a bábovku vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C. Pečeme asi 60-70 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda už je bábovka pečená. Upečenou bábovku opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. Vymačkáme si asi 4 lžíce šťávy z pomeranče, přidáme k ní horkou vodu a cukr moučku a utřeme polevu. Lžící nalijeme polevu na upečenou bábovku a necháme ztuhnout. Nemáme moc rádi silnou vrstvu sladké polevy, tak polevu dělám hodně řídkou, jen aby na bábovce udělala tenký film. Kdo má rád silnější vrstvu, zahustí polevu více cukrem tak, aby byla hodně hustá a z bábovky nestékala.