Staňte se našimi fanoušky na:

Buchta s bílou čepicí

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si utřete změklý tuk s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Dva bílky vyšlehejte na pevný sníh a zlehka ho vmíchejte do žloutkové pěny. Poté střídavě přimíchávejte vlažné mléko a prosátou polohrubou mouku. Hotové hladké těsto rozetřete do kulaté (26 cm), kterou jste vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Na povrchu těsta rozložte na kousky nakrájené očištěné švestky. Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 stupních asi 25 minut. Zbylé bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem a citronovou šťávou na pevný sníh. Pak lehce vmíchejte nastrouhané mandle. Připravený bílkový sníh rozetřete na předpečený koláč a ještě dopékejte v troubě při 160 stupních dalších 20 minut. Po upečení nechte moučník krátce vychladnout ve formě a pak formu sejměte. Hotovou buchtu nakrájejte na řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dusan.berousek|15. června 2013
Pěkný recept. Odpovědět
Mlsanda|8. června 2013
zkusík Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!