Staňte se našimi fanoušky na:

Buchty povidlové z remosky

Autor receptu: Kris (76 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Náplň: 10 lžic švestkových povidel 1 lžíce tuzemáku 2 lžíce nastrouhaného perníku Těsto připravíme podle návodu na obalu a necháme na teplém místě kynout. Povidla promícháme s tuzemákem. Pokud jsou řídká, přisypeme strouhaný perník. Těsto rozválíme na obdélník, z něhož nakrájíme 18 stejně velkých čtverečků. Do středu každého dáme povidla, cípy přitiskneme k sobě a důkladně zabalíme. Nízkou mísu remosky vymažeme a vysypeme. Buchty klademe do mísy spojem dolů. Po stranách je potřeme rozehřátým máslem a na povrchu rozšlehaným vejcem. Přikryjeme předehřátým víkem remosky a pečeme dorůžova asi 35 minut. Hotové buchty vyklopíme a posypeme cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petra.stefanova.7 |18. června 2013
buchty milujeme Odpovědět
Konato |11. dubna 2013
Dobré. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!