Náplň: 100 g rostlinného tuku 2 dl cukru a 2 lžičky mleté skořice Příprava: Rozpustíme 100 g rostlinného tuku a přidáme půl litru teplého mléka. Do mísy rozdrobníme droždí, zalijeme trochou mléka s 1 a ½ dl cukru. Vše rozmícháme lžičkou. Pak přidáme půl lžičky soli, 10 dl hladké mouky a dolijeme zbytek mléka s rozpuštěným tukem. Vypracujeme těsto a necháme 45 minut kynout. Mezitím si připravíme náplň: utřeme 100 g rostlinného tuku, 2 dl cukru a 2 lžičky mleté skořice. Těsto rozdělíme na čtyři díly a vyválíme z nich placky asi 3 mm silné. Potřeme náplní a srolujeme jako rolku. Nakrájíme plátky (šneky) a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Každý potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 250 ºC 5 až 10 minut.