holubky
100
1
1
1/2 kg bůčku mletého, 1/2 lžičky soli, 1/2 polévkové lžíce Vegety, 1 dcl mléka promícháme a necháme 3 hodiny odležet. Náplň: Na pánvičce usmažíme cibulku, pak přidáme hlívu ústřičnou a podusíme. Na druhé pánvi usmažíme 3 vejce. Smícháme dohromady. Rozprostřeme si mikroténový ubrousek (namočený), na to rozetřeme uležené maso jako placku o průměru asi 30 cm, na ni navrstvíme nápň z vajec a hub a podle fantazie přidáme: hrášek, červenou kapii, petrželovou nať atd. S pomocí mikrotenu roládu svineme a mikroten vytáhneme. Nakonec položíme na pomaštěný alobal a zatočíme. Pečeme na plechu mírně podlité vodou. Chutná jak teplá, tak i studená. Obměna: místo hub možno použít i párek.