Najemno nasekanou cibulku promíchejte s citronovou šťávou a olejem.Přidejte bobkové listy, fenykl a pepř. Maso nakrájené na kostky marinujte v této směsi nejlépe do druhého dne. Špejle namočte alespoň na hodinu do studené vody.Cibuli nakrájejte na kolečka.Kostky masa napichujte na špejle střídavě s cibulí.Na jedné straně zakončete špízy stočenými plátky lilku a na druhé straně půlkou rajčátka. Na grilu pak obložte špízy větvičkami rozmarýnu a čtvrtkami limetky.Na žhavých uhlících opékejte asi 8minut z každé strany dozlatova.Minutu před koncem grilování přihřejte na mřížce s masem i chlebové placky.Podávejte společně se špízy. Marináda: malá cibulka 1/2citronu 3lžíce oleje 4bobkové listy 1lžička celého pepře 1lžička fenyklu