Staňte se našimi fanoušky na:

Burger z červené čočky

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • asi 3 lžíce olej
  • 1 zarovnaná lžička sůl
  • 2 ks vejce
  • 550 ml voda
  • mletá, 1/2 lžičky kurkuma
  • Garam masala, 1/2 lžičky
  • 300 g čočka
  • podle potřeby zakysaná smetana
  • bulka, 8 kusů houska
  • 80-100 g strouhanka
  • zelenina do burgerů, podle potřeby

Pracovní postup:

Čočku důkladně propláchněte na cedníku a vsypte do hrnce. Zalijte studenou vodou a přiveďte k varu, nechte nezakryté vařit 5 minut. Pak přidejte sůl, ztlumte žár na minimum, zakryjte pokličkou a nechte být dalších 10 minut, nechte vychladnout. Čočku smíchejte s kořením pak s vajíčky a nakonec přisypávejte a vmíchávejte strouhanku tak dlouho, až bude připomínat mleté maso. Přesné množství závisí na velikosti vajec a zbytku tekutiny kterou čočka nevstřebala. Směs rozdělte na 8 dílů a z každého vytvarujte lehce navlhčenýma rukama placku ve tvaru hamburgeru. Ve větší nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci oleje a na středně silném žáru v něm opečte připravené burgery dozlatova (bude to trvat asi 3-4 minuty z každé strany). Na zbytku oleje pak opečte zbývající burgery. Rozkrojte housku (bulku), na spodní část rozložte např. salátové listy, zakápněte lžící zakysané smetany a osolte. Na smetanu položte opečený a teplý burger, přidejte další zeleninu (plátky rajčete, červené cibule apod.) a zakryjte vrškem housky (bulky). Místo Garam masala lze použít mletý římský kmín.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!