Velký hrnec s vodou přivedeme k varu, osolíme. Mezitím postupně přidáváme ingredience do větší mísy. Rozšlehat vejce, pokud jsou malá, dejte ještě dvě navíc. Pak mléko, sůl, vločky, vegetu, koření a bylinky a ostatní ingredience mimo oleje na druhou variantu a másla. Pořádně našleháme- konzistence taková, aby na nočkovacím sítu šlo těsto pěkně lehce protlačit do dírek a do vody padaly přibližně stejné nočky. Ani řídké, ani tuhé. Zlatý střed. Voda nočkami zchladne, přivedeme opět k varu a za občasného zamíchání vaříme na sporo asi 10 minut. Pak jednu ochutnejte, jestli je dost, ale jsou malé, takže doba vaření stačí.Nočky dáme do mísy a velmi lehce promícháme s máslem. Toto je 4-5 velkých porcí, takže zbyde. Další varianta: Olej do menšího vyššího hrnce, asi 6 cm oleje, rozpálit a přidat zbylé nočky až do hladiny oleje. Chvíli nemíchat, aby se nerozbily, pak za občasného míchání do růžova. Dobré chřoupání jen tak, nebo přidávat si po částech do polévky.Když se smaží vařené, nenasáknou olej. Ještě další varianty: vařené nočky posypat sýrem a omastit máslem, okurkový salát. Nebo s vajíčkem a okurkový salát; s osmaženou cibulkou na sádle; nebo s osmaženou cibulkou na oravské slanině. Ovšem to si mohou dovolit jen ti šťastlivci, kteří jsou fit, a to jen tu a tam.