Staňte se našimi fanoušky na:

Café Andaluz a čokoládové kostky

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

CAFÉ ANDALUZ 1/4 l mléka, 2 lžíce kakaa, 6 lžic cukru, 1/2 l čerstvě spařené silné překápavané kávy, 80ml Cream Sherry, 4 lžičky strouhané jemné hořké čokolády Mléko ohřejeme a postupně vmícháme kakaový prášek a cukr. Čerstvě spařenou kávu a sherry vmícháme do kakaového mléka. Kávový nápoj rozdělíme do 4 šálků§, každý ozdobíme lžičkou strouhané čokolády, pijeme horké. ČOKOLÁDOVÉ KOSTKY (USA) 90g hl. mouky, 90g moluč. cukru, 75g změklého tuku, 75g nahrubo umletých ořechů, 75g hořké čokolády, 4 vejce, 1,5 lžíce kakaa, 1 sáček vanilk. cukru, tuk a hrubá mouka na plech, 200g mléčné čokolády, 30g ztuženého tuku, čokoládové hoblinky Tuk s oběma cukry a žloutky utřeme do pěny, rozpustíme čokoládu a necháme ji mírně vychladnout. Vmícháme ji s ořechy do vaječné pěny. Mouku prosejeme s kakaem a zlehka vmícháme do směsi. Nakonec do těsta po částech vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Do vymazaného a vysypaného plechu s vyšším okrajem (20x35cm) nalijeme těsto a pečeme 40 minut na 180°C. Čokoládu na polevu rozpustíme se ztuženým tukem, rozmícháme a vychladlý moučník rovnoměrně potřeme. Tuhnoucí polevu posypeme čokoládovými hoblinkami a moučník nakrájíme na malé kostky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!